Suurendada noorte (vanuses 15-35) teadlikkust toiduga seotud keskkonnamõjudest ja näidatakse võimalusi olla aktiivne kodanik ja teadlik tarbija. Oluline on muuhulgas näidata kuidas meie tarbimise keskkonnamõju puudutab riike väljaspool Euroopat.
Projekti käigus kaardistatakse kohalikule tarbijale kättesaadavad lihatüübid ja hinnatakse nende keskkonnamõju. Lõpptulemus on abiks tarbijatele, kaubanduskettidele ja restoranidele, kes soovivad teha kaalutletud valikut liha ostmisel. Lihafoori koostamisel on oluline koostöö kohalike tootjatega, kuna see võiks soodustada ka säästlikumatele tootmispraktikatele üleminekut.
Lihafoori arendatakse koostöös kohalike eskpertide ja Maailma Looduse Fondi (WWF) rahvusvahelise töörühmaga.
Projekti partnerid: AIESEC Austria, Maailma Looduse Fondi (WWF) organisatsioonid Soomes, Rootsis, Austrias, UK-s, Prantsusmaal, Belgias, Brasiilias ja Kreekas, Maailma Looduse Fondi poliitika osakond Belgias (WWF EPO), Argentiina Looduse Fond (Fundación Vida Silvestre Argentina), Portugali Looduse Fond (Associação Natureza Portugal) ja Eestimaa Looduse Fond.
Kontakt: Silja Kana, silja.kana@elfond.ee
Projekti kaasrahastab Euroopa Komisjoni DEAR programm.
Fotod: Kristiin Kõosalu ja Arne Ader.